Een daad van kracht.

Vandaag wil ik je een boodschap van kracht brengen. Je zeggen dat je speciaal bent. Geweldig en nog veel meer…

Vandaag wil ik je laten weten, ook al lijkt het leven zo moeilijk en zwaar te zijn, het toch echt met jou is.

De boodschappen die het heeft liggen verborgen. Als je op een andere manier leeft ga je ze zien.

Het leven lijkt cru en hard en meedogenloos en toch zit er buiten die verpakking om, iets heel moois en subtiels verborgen in alles wat niet eerlijk lijkt te zijn.

Het brengt je aan het wankelen en je twijfelt aan jezelf. Waarom is de vraag? Omdat het anders lijkt dan je hoopt?

Misschien heeft het leven wel heel veel moois in petto voor jou. Alleen is het anders verpakt dan jij wil. Of hoopt. Of vindt. Of verwacht.

Laat je alles los en durf je op jezelf te vertrouwen dan zitten alle antwoorden ver weg verstopt, maar eigenlijk juist heel dichtbij.

Ze zitten in jou!

Bij elke twijfel, gevoel van onmacht of niet kunnen, haal dan eerst eens diep adem en voel wat er van binnen gebeurd. Het hoofd raakt even los van de controle en het lichaam ontspant. Je komt weer dichter bij jezelf. In contact met waar het echt om gaat. JIJ!

Je kunt veel meer dan je ooit hebt gedacht. Kijk eens hoever je al bent gekomen. Toen dacht je ook “dit lukt mij niet”. Hoelang hou jij jezelf nog voor de gek?

Juist uit de grootste uitdagingen en de moeilijkste periodes, haal je zoveel voor jezelf terug. Het geeft je de kracht om door te zetten. Alles op een andere manier te doen en je leert steeds meer op je eigen gevoel te vertrouwen. Luister naar je lichaam, het spreekt wijze taal.

Niets kan jou nog van de wijs brengen, als je jezelf niet meer omlaag haalt. Als je gelooft in jouw eigen kunnen en eens terugkijkt op wat je allemaal al hebt gedaan. Toen dachten mensen ook “waar ben je mee bezig”. Het is je toch gelukt.

De stappen die toen heel moeizaam en zwaar leken, de momenten dat je dacht “dit doe ik niet meer”. Heeft het je toen weggehouden van hetgeen je wilde bereiken? Heeft het je verdriet gebracht? Dat mag. Uit angst volgt de woede (onmacht), pijn (verdriet) en het doorzetten (je eigen kracht).

Op momenten dat het echt niet meer lijkt te kunnen, ben ik graag jouw stem. De stem die jou op andere gedachten brengt. Die zegt dat je het wel kunt en dat je zelfs veel meer kunt dan je tegen jezelf zegt.

Voor ieder is het in een ander proces, maar voor iedereen komt het op hetzelfde neer. Je vindt niks buiten jezelf. Je kunt het niet vanuit een ander. Alle antwoorden zitten in jezelf. En elke gedachte gevormd uit negativiteit haalt energie bij je weg. De energie die je hard nodig hebt voor het vertrouwen. Het durven vertrouwen in jezelf, in het leven en dat je de hulp hebt en krijgt om je verder te helpen op de weg die jij hebt te begaan.

De kracht wordt gevormd vanuit doen en durven. De kracht wordt gevormd vanuit kwetsbaar en Zijn. Het is stap voor stap en soms gaat het razendsnel. Je wordt er in meegenomen of je vindt juist je balans terug.

Vanuit de chaos en de storm ontstaat de serene rust. Jij hoort tenslotte weer jouw eigen stem die voortkomt uit alle onrust. Zodra het hoofd weer rustig is en de paniek is gedaald, komt er opeens weer een hele mooie wereld tevoorschijn. De wereld die leek verdwaald.

Soms een stap terug en soms lijkt het alsof je weer opnieuw begint. Uiteraard is dit het niet, maar het biedt je de kans om alles even te overzien. Zijn er echt verschillen? Jazeker! Soms heel subtiel en dan opeens overtuigend sterk.

De wijze stap “achteruit” uit noodzaak ontstaan, is opeens de heldere visie geworden. Door het loslaten en het perspectief te veranderen, kunnen er opeens onverwachte wendingen ontstaan.

Het leven zit bijzonder in elkaar en ieder wezen is uniek. De basis voor elk herstel, is heel veel liefde voor jezelf. Elke situatie die je vindt, brengt je terug bij de wijze les van het leven. Eerst jij en dan de rest. Zelfs als het om kinderen gaat.

Als jij jezelf voorbij gaat, in de steek laat of volledig weggeeft, kan je er nooit op de juiste manier voor de ander zijn.

Juist vanuit liefde voor jezelf (en dus niet egoïstisch!) kan de juiste balans ontstaan. Kun je de juiste handelingen doen en de juiste beslissingen nemen.

Deze kijk roept altijd veel op, het komt hier echter altijd op neer.

Of je nu fysiek, mentaal of emotioneel uitgedaagd wordt, ik wens jou de kracht toe, om de balans in jezelf te vinden, hoe groot de uitdaging ook is.

In rust en vertrouwen, in liefde voor jezelf. Oprecht uiten naar de ander toe. Voelen wat je nodig hebt en ernaar handelen. Leren communiceren met je lichaam. Negatief omzetten in positief en vraag vooral hulp aan je gidsen. Zij helpen je graag.

Lief, mooi, mens, mijn hart brandt voor jou. Je vindt je weg. Je gaat het redden. Ik vertrouw in jou…

Liefs Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *