We hebben allemaal iemand nodig

Niet iedereen zal het misschien met mij eens zijn, maar toch wil ik hier graag een blog over schrijven. Het is een heel mooi onderwerp.

Liefde en samenzijn…

Ik heb het beide meegemaakt, ik ben in relaties geweest en ik ben single geweest. Alles heeft zijn voor en tegens, dat weten we allemaal. Maar toch heb ik van beide heel veel geleerd en weet ik inmiddels zelf, we hebben allemaal iemand nodig die naast ons staat.

Nu zullen de mensen die single zijn, direct roepen, nee hoor, ik vind het prima zo en vermaak mezelf goed en ik heb niemand nodig.
Als er geen relatie in jouw leven is, dan vind of zoek je de relatie wel op een andere manier. Vriendinnen, familie, vrienden, je gaat uit, je ontmoet en hebt contact.

Het is heerlijk om op jezelf te zijn en vaak is dat nog makkelijker dan in een relatie te zijn (dat vind ik oprecht 🙂 ). Maar toch mist er altijd iets…
En dat iets, dat komt van binnenuit.
Van oorsprong zijn wij niet graag alleen. De mens zoekt altijd gezelschap op. Vroeger om te overleven. In een groep maakte je meer kans dan alleen. Door samenwerking kon je ook veel meer bereiken. Voedsel, jagen, eten verbouwen, overleggen, inspelen op de veranderingen van de natuur. Kortom, overleven.

Sinds tientallen jaren werden de vrouwen steeds meer geëmancipeerd en de mannen gingen ook steeds meer hun eigen gang. Er werd steeds meer mogelijk. Een huwelijk werd een relatie en een relatie ging vaak over in latten. Scheidingen, internet, er was steeds meer contact op een totaal andere manier.
De mensen gingen zelf heel anders in het leven staan. En in plaats van de vrouwen achter het fornuis en zorgen voor de kinderen, werden zij steeds zelfstandiger en wilde zij ook steeds zelfstandiger zijn. Eigen inkomen, de zorg voor de kinderen verdelen, of de kinderen worden naar de crèche gebracht. Opa en oma vallen in, de verdeling vindt steeds meer plaats.

De gelijke rechten voor vrouwen komen steeds meer in beeld (gelukkig maar!) en de scheidingen vliegen ons om de oren. Iedereen is op zoek naar iets en alles verschuift naar de buitenkant. Binnenin wordt er niet meer gekeken en steeds meer mensen staan ver van zichzelf af (en hebben het vaak niet eens door).

Wat ik zie gebeuren in de praktijk is dat steeds meer mensen op zoek zijn naar iets. Naar meer zichzelf (kunnen) zijn, maar vooral ook naar dat stukje verbinding.

In deze maatschappij van hollen, vliegen en vooral niet stilstaan, rent iedereen zichzelf steeds meer voorbij. Het trekt je mee, het zuigt je op en voor je het weet is het te laat (tenminste zo voelt het).

Dingen lukken niet meer, relaties lopen stuk. Steeds meer ruzies en mensen die op hun tenen lopen. Het begint tegenwoordig op steeds vroegere leeftijd. Ook menig kind komt zichzelf al tegen in deze hectische maatschappij, maar vooral een opvoeding waarin nog weinig aandacht is voor waar het echt om gaat.

Niet dat mobieltje, socialiseren en elk feestje aflopen, dit moet en dat moet en we hebben geen tijd, nergens voor. Alles even snel en het begrip ‘rust’ gaat het woordenboek uit.

Burn-outs, ziektes, relaties die niet meer willen, werk wat stuk loopt om diverse redenen, reorganisaties, tegen jezelf aan lopen, je weet niet meer wat te doen, verslavingen, vluchten, zelfmoorden, noem het maar op. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Mensen zijn weer op zoek naar de echte verbinding. Een gesprek waarbij ze echt gezien en gehoord worden. Jezelf kunnen zijn. Geen oordelen meer.

Vanuit die verbinding kunnen ook echte relaties ontstaan. Het ego rustig en het gevoel vooraan. Dat klinkt vaak als een illusie maar het is toch echt mogelijk.

Echte relaties, die uit diepgaande verbondenheid. Ver weg uit de illusie. Dromen, verwachtingen, eisen, de ander willen veranderen.
Het werkt niet meer.

Alles begint bij jezelf. Als je zelf verandert, verandert de wereld met je mee.

Wat je uitstraalt komt naar je terug.

Relatieproblemen, ze zijn er zoveel. En het komt altijd op hetzelfde neer. Mensen durven niet oprecht te communiceren. Geven niet aan wat er in hun gebeurt. Waar ze tegenaan lopen in zichzelf. Wat de ander met ze doet.

Als er niet gecommuniceerd wordt, loop je vroeg of laat tegen jezelf aan. Groeien de partners uit elkaar en is er vaak geen weg meer terug. Of ze blijven bij elkaar (vanuit angst of de omstandigheden) of de ene partner zoekt een ander. Ook dit is vaak enkel maar een vlucht. Op zoek naar iets beter, mooiers en ook daar vinden ze het niet.

Als je zelf niet veranderd houdt alles op en trek je continue dezelfde partners aan. Die jou elke keer dezelfde spiegel voorhouden.
Wat mag er veranderen in jou. Wat durf je niet te doen aan zelfreflectie of zie je het echt niet. Een terugkerend patroon maakt je alert of je gaat je steeds slechter voelen (slachtofferrol).

Iedereen wil die echte verbinding. Een partner die voor je gaat. Die jou een liefdevolle spiegel laat zien en waarmee je kunt groeien. Individueel, net zoals hij of zij en tegelijkertijd groeien jullie in de relatie.

De omstandigheden maken je sterk. Hoe je er mee omgaat maakt jou.

Het leven laat je zien, ook jij verdient een oprechte kameraad, liefdespartner en levensgezel.

Hoe je dit kunt bereiken, help ik jou graag bij met een consult.
Telefonisch of hier in de praktijk of bij jou thuis of op locatie.
Ook is een reading mogelijk, als jij dit prettiger vindt. Het is iets meer anoniem en kan soms ook een (veilig en fijn) begin zijn.

Neem vrijblijvend contact op, geef aan wat je wilt of we bekijken wat het best past bij jou.
Alles is mogelijk en je zit nog nergens aan vast.

Liefdevolle groet, Diana

(dit keer een blog zonder foto’s, omdat het zo duidelijk naar voren kwam dat het dit keer alleen om de tekst gaat, de essentie van het verhaal en niet de kleuren van de foto’s er omheen).