Weer even kind zijn.

Dit is een blog dat ik oorspronkelijk op mijn oude website had geplaatst. Hij is erg leuk en leerzaam en daarom hier ook weer geplaatst 🙂 Liefs Diana

3 november 2018.
Vorig weekend was ik naar Toverland. Een heerlijk land vol magie en wonderen, een park voor jong en oud.
Van tevoren al heel veel zin in en op de dag zelf voelde het ook fijn. De zon scheen, terwijl het de dag ervoor regende. We hadden afgesproken dat we zouden gaan als het weer het toeliet. En jawel hoor, het weer was een cadeautje voor ons

Een mooier begin niet mogelijk en de stemming zat er goed in.
Daar aangekomen, druk, maar niet zo druk als in het hoogseizoen.
En het was halloween! Extra sfeer en een extra spanning. Goed, maar ook een beetje het gevoel van, wat gaan we allemaal tegenkomen. En met een kind erbij is het altijd onvoorspelbaar uiteraard :-). Maar wel heel erg leuk!

Ik kwam er voor het eerst en had er eerder nog niet eens van gehoord. Zo ontdek je naast de mooie natuur in het land, ook nog eens hele leuke andere plekje. Met een kind in je leven erbij, gaat er opeens een hele nieuwe wereld voor je open. Eén van avontuur en onverwachte dingen. Hoe toepasselijk voor dit dagje uit.

We hebben het heerlijk gehad en ook al heeft Halloween het wel eventjes spannend gemaakt, de afloop was verrassend mooi. En vertederend vooral.

Wat is het heerlijk om het kind weer even in je naar boven te laten komen.
Er zijn zoveel mensen die al (heel) lang hun gevoel voor speelsheid kwijt zijn. Kwijtgeraakt in hun jeugd meestal. We komen ongedwongen, vrij en spontaan op de wereld, beleven en voelen met onze zintuigen. Maar zodra ons wereldje groter wordt en de invloeden van buitenaf steeds meer druk uitoefenen, worden we al snel kind-af. Vaak veel te snel en veel te vroeg in het leven! We moeten mee in de maatschappij en krijgen vooral te horen hoe het niet moet en hoe we wel moeten zijn. We moeten voldoen aan regeltjes en aan wetten (vooral die van de ouders) en daarbij ook nog eens slim en goed zijn. Vooral presteren telt zwaar en weegt veel mee.

Een kind wordt vaak al (veel te) vroeg volwassen. Het leert te overleven in een maatschappij die aan ze voorbij raast. Het spelen, het kind zijn, die momenten worden steeds kleiner. Het spontane gaat eraf. Dat kan niet anders, als er altijd oordelen en meningen zijn. Die geprojecteerd worden op de mensen die daar het gevoeligst voor zijn. En daar vallen zeker de kinderen onder.

Hebben ze het individueel al moeilijk genoeg, komt daar ook het onderlinge contact nog bij.
Onderling gaan uitvechten of treiteren, het hoort er tegenwoordig zo vaak bij.
Vanuit de media wordt de druk nog eens extra hoog opgevoerd. De ideaal beelden, het “hot” zijn. Populair, noem het maar op. Ook media is een makkelijke manier om (desgewenst anoniem) te pesten of te treiteren, of te achtervolgen (stalken).

Kinderen krijgen het steeds moeilijker, lopen steeds meer achter de feiten aan, in een maatschappij die steeds sneller wordt. Steeds meer haast en steeds minder quality time.
Opgroeien in een gezin, waar het alleen maar druk is en snel er aan toegaat, waar multimedia met stip op één staan en waar er gewoon geen tijd (of rust) meer is of wordt gemaakt, voor het echte ware contact.

Even rustig met de kinderen (of met elkaar) zijn, tussen alle haast door, geeft een moment van rust en bij jezelf komen. De ander voelt zich gezien en gewaardeerd en leert ook de waarde van het echte voelen. Het oprecht met elkaar zijn en elkaar ook oprecht het beste gunnen. Laten zien wie je bent en de ander ervaren, zonder oordeel, zonder haasten. Gewoon (zo gewoon is het tegenwoordig niet meer) samen zijn, samen inzien en samen voelen, hoe vol waarde zo’n moment kan zijn. Dat er echt contact is en dat je van binnen ook daadwerkelijk iets voelt gebeuren.

In plaats van even snel dit en even snel dat. Elk moment van de dag raast voorbij en er wordt niet eens beseft hoeveel mooie (en vooral kleine) momenten van waarde er gemist zijn. Niet eens opgevallen zijn.

En juist in die momenten vind je de ware kracht, het geeft je de kracht om verder te kunnen gaan. Het geeft je energie, het laadt je op. En zo hou je het vol en groeit een kind ook op met de echte waarde van het leven. Saamhorigheid en verbondenheid. “Ik zie jou, jij ziet mij”.

Op zo’n dag in Toverland, laat ik alle magie zijn gang gaan. Valt alles van mij af en mag ik weer even kind zijn. Met een huppel en een grote glimlach beleef ik en besef ik ook heel goed, ik zou zo graag meer mensen terug zien in deze staat.

De staat van blijheid en onbezonnenheid. Lachen vanuit het diepste puntje van je buik.


Ik gun iedereen dit gevoel. Je voelt je vrij.
Willen we dat niet allemaal weer zijn?

In het loslaten van hoe het moet. Of de druk van wat er allemaal nog moet gebeuren, probeer ik iedereen in te laten zien, hoe het echt mag zijn en hoe jij je geluk weer terugvindt.

Het begint allemaal in jou en vanuit verschillende opties vanuit mijn Praktijk kan ik jou weer terugbrengen bij jouw eigen kern. Dat alles weer begint te stromen en obstakels verdwijnen. Soms kan het heel simpel zijn en soms iets lastiger. Maar de hulp bied ik altijd en de uitkomst zal er zeker komen. Jij weer lekker in je vel en met een glimlach in je leven.

Ben je hier ook zo aan toe? Neem dan even contact op en ik vertel je de mogelijkheden.
Kijk ook gerust even op deze website en bij vragen, stel ze gerust!

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten. Of je nu hier in de buurt woont of ver weg, alles is mogelijk. Telefonisch is een consult net zo sterk werkzaam als hier in de Praktijk.

In verbondenheid, de antwoorden vinden. De wijsheid die jij in jezelf hebt, de antwoorden die jij in jezelf vindt.

Lieve groet, Diana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *