Wie ben ik

Mijn naam is Diana en ik ben 49 jaar.
Ik ben een groot dierenliefhebber en heb vanaf jongs af aan dieren om mij heen gehad.

In dit leven is er veel gebeurd. Hooggevoelig ben ik altijd al geweest en toen mijn eerste hond (toen ik op mezelf woonde) overleed, is mijn bewustwordingsproces ingetreden.
Dit besefte ik uiteraard pas later toen alles op zijn plek bleek te vallen.
Zijn ziekte en dood in 2005/2006 hebben mij destijds volledig overhoop gehaald. Nadien zijn er veel veranderingen in mijn leven getreden.

Alles volgde elkaar rap op… Een eigen zaak opbouwen, een lange relatie liep stuk, gezondheidsproblemen, noem maar op. Ik werd volledig geconfronteerd met mezelf en volgde diverse therapieën.

Tot ik op het punt kwam dat ik alles zelf ben gaan doen.

Ik merkte bij diverse therapeuten dat zij eigen stukken nog niet hadden uitgewerkt en hun zaak en privé niet gescheiden konden houden. Waardoor ik van alles aan energie binnenkreeg, waar ik toen geen flauw idee van had waar het vandaan kwam, maar mij wel op die momenten veel oponthoud heeft gebracht.

Ik observeer en kom bij de mensen binnen. Ik krijg signalen vanuit mijn lichaam die mij zeggen of iets klopt of niet. Een reden kan ik dan vaak niet meteen geven, maar vroeg of laat blijkt, mijn intuïtie klopt wel.

Door veel heftige ervaringen is mijn groei ontstaan.

Leerde ik vroeger vanuit de boeken, is de rest van mijn ontwikkeling vanuit binnen ontstaan. Steeds meer in contact met mezelf, kwamen er steeds meer gaven uit. Heel bijzonder om mee te maken!

Ik heb diverse eigen bedrijven gehad en ben daardoor ook enorm gegroeid. Het heeft mij heel veel kennis en wijsheid gebracht.
Leren doe ik vanuit de praktijk. Ik ben een autodidact, heb ik ooit ontdekt. De studies, cursussen, workshops, seminars en boeken, die mij voorheen hebben geholpen, zo werkte het bij mij niet meer. Ik doe alles op mijn eigen manier en leer vanuit ervaring.

Ik ben authentiek. Net zoals elk mens en elk dier. Niemand is in een hokje te plaatsen. Iedereen is een individu. Met een eigen weg in dit leven. Gevoelens en ervaringen.

Mijn eigen visie, mijn eigen waarheid, heb ik niet bedacht. Het is gegroeid vanuit mezelf. Vanuit mijn eigen zijn. Vanuit mijn hart.

Ik volg mijn weg. Mijn weg is de weg van anderen helpen. Als ik anderen help voel ik dat ik leef. In het geven ontvang ik.

Ik heb geleerd om niet aan mijn eigen grenzen voorbij te gaan en dat leer ik ook graag aan anderen. Want zolang je dat wel doet kom je geen stap verder. Hoe lekker je ook in je vel zit, hoe goed jouw gezondheid ook is.

Liefde en een open hart. Die twee gaan samen. Het begint met liefde voor jezelf. Als je je eigen grenzen aangeeft en voldoende liefde hebt voor jezelf (niet vanuit je hoofd/ego, maar vanuit je hart/verbinding met je innerlijk kind), kun je ook heel veel liefde (weg)geven. Bij geven zonder (voldoende) liefde voor jezelf, loop je leeg.

Hoe vaak zie ik dat gebeuren. Het is moeilijk om voor jezelf te kiezen. Mensen zien dat als egoïstisch en ik had er zelf ook moeite mee. Maar toch kan het niet anders. En juist vanuit liefde voor jezelf ben je een compassievol persoon. Want oprechte liefde kan je op geen andere manier geven. Het gaat allemaal om de balans!

Ik voel dat ik leef en dat ik trots ben op wie ik ben geworden. Of beter gezegd, degene die ik van oorsprong altijd was en weer terug heb gevonden. Ik ben bij mijn eigen licht. Ik ben thuisgekomen.

Ik kijk in de spiegel van het leven, ik leer door zelfreflectie. Naar mezelf kijken is mijn kracht. Wat vertelt mijn lichaam, mijn gedrag.
In kwetsbaarheid ben ik gegaan, dat heb ik heel moeilijk gevonden.
Ik heb geleerd mezelf te accepteren. Ik leer mezelf kennen door in alle emoties te durven gaan. Er niet in te blijven hangen, maar eerlijk kijken naar mezelf.
En wat kan ik er aan doen. Wat kan ik anders doen. Waar komt het vandaan.

Niemand is perfect, ik ook niet. Het gaat er echter om, wat je er mee doet. Kijken hoe het anders kan, wat het je laat je zien. Of oogkleppen voor en het stug op de oude manier blijven doen. Ik dacht het niet ;-).

Alleen vanuit kwetsbaarheid kan zachtheid ontstaan en vallen alle (oude) maskers af. Kan je steeds meer jezelf zijn.

Maar het allermooiste vind ik nog steeds van mezelf dat als ik werk, ik zuiver ben. Daarmee bedoel ik dat de persoon die mijn hulp krijgt, nooit iets van mij persoonlijk zal zien of voelen, de energie waarmee ik werk, stroomt zuiver door mij heen, vanuit het Hogere.
Dat wat ik heb ervaren bij andere therapeuten, was voor mij een voorwaarde voor mezelf. Ik doe dit werk alleen als ik hier zuiver in ben en jeetje wat zijn Diana en Diana in haar werk mooi gescheiden (en toch een eenheid uiteraard. En jij begrijpt wel hoe ik dit bedoel 😉 ).

Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen en hier ook elke dag nog in leer. Niemand is tenslotte ooit uitgeleerd. Dat is waarom we hier leven. Wat mij betreft bestaat Verlicht zijn niet, we hebben allemaal een menselijk ego en zolang we in de drukte van het leven staan, hebben we daar mee te maken. In meerdere of mindere mate.

Het leven is een mooi leerproces. Ik ben dankbaar dat ik daar een deel van uitmaak en de mensen verder help in hun leven.

Ik woon samen met mijn lieve partner Robbert en mijn heerlijke viervoeters, Jack en Dimple (2 maine coon katers, Dimple is inmiddels in de hemel) en Benji en Leyla (2 hondjes uit Roemenië).

Alle dieren hebben een speciaal plekje in mijn hart.

In de natuur ben ik vaak te vinden. De natuur brengt altijd rust en inzichten. Het gaat allemaal om de verbinding. Mens, dier, de natuur, alles wat leeft en aanwezig is.

Alles bestaat uit energie. En de engelenergie, dat ben ik.

In liefde, Diana