Samen wandelen in de natuur


Een interactief samenzijn tussen
jou en jouw dier.

Wil jij jouw dier graag beter begrijpen?

Ik krijg regelmatig te horen dat mensen het gedrag van hun dier niet begrijpen. Nu kan ik die informatie via een reading naar je toe brengen, maar er is nog een hele leuke en mooie andere manier.

Een interactieve wandeling met je hond in de natuur.

Als een mens bepaald gedrag vertoond of ergens op reageert, neemt een dier dat vaak in zijn eigen gedrag mee. Dieren zijn onze spiegel en wij de spiegel voor hen.

Onze eigen reactie kan het gedrag van een dier verergeren of juist verbeteren. Het is maar net wat er gebeurd en veel mensen zien het niet in. Dus hun eigen actie zorgt voor een reactie van het dier, wat vaak wordt gezien als een dier wat “raar” of “vreemd” gedrag vertoond.

Maar het begint allemaal bij ons zelf!

Dieren zijn puur en denken niet: “wat als ik dit doe of wat zou hij er van denken”. Dieren reageren instinctief. Als zij bepaald gedrag vertonen, laten zij ons iets zien.


En tuurlijk, dieren zijn ook erg slim. Dus ook zij weten dat als zij de ene actie doen het baasje waarschijnlijk zo zal reageren, dus ze gaan nog even door 🙂 Uitproberen, tot hoever kunnen ze gaan.

Pubertijd, genen, het telt allemaal mee. De leefomstandigheden, het gezin, wat er eerder in het leven al gebeurd is, het telt allemaal mee.

Maar…heel veel gedrag wordt veroorzaakt of versterkt door ons gedrag.

En zolang de mensen dat niet inzien, wordt het gedrag van het dier alleen maar verergerd. En zo begrijpen mens en dier elkaar niet of steeds minder. En dat vindt ik verschrikkelijk om te zien gebeuren. Want vaak is het op een simpele manier te veranderen, door zelf er anders mee om te gaan. En de spiegel voor je eigen neus te durven houden.

Tijdens deze wandeling (in de stiphoutse bossen tussen Nuenen en Lieshout, of op aanvraag ook op andere plekken mogelijk) is er een interactie tussen jou, mij en jouw dier (hond of paard, andere dieren (maar ook honden en paarden) kunnen op locatie bij jou of hier in de praktijk of door middel van een reading geholpen worden).
Tijdens deze wandeling laten we gebeuren wat er gebeurd en al snel zullen de antwoorden en inzichten komen. Over gedrag, de natuur, de reactie van het dier, alles wat jullie (meer) met elkaar zal verbinden, jullie dichter bij elkaar zal brengen. Jullie elkaar beter kunnen begrijpen, waardoor de wandeling, of andere momenten in jullie leven, veel leuker worden om te ervaren. Uiteraard heeft deze interactie effect op jullie hele leven!

Een interactieve wandeling duurt minimaal een uur en kan op verzoek ook verlengd worden. Het tarief is € 45,00 per uur, alles wat het langer duurt wordt in verhouding doorberekend. Een kwartier extra betekend dat er € 11,25 bijkomt, is € 56,25. Anderhalf uur is dus € 67,50. Enz.

Heb je vragen, wil je hulp, neem gerust vrijblijvend contact op!

Locatie en informatie: (andere locatie in overleg mogelijk).
De Stiphoutse Bossen is een Nederlands natuurgebied van 525 ha dat gelegen is op de grens van de drie gemeenten Helmond, Laarbeek en Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het wordt doorsneden door de Gerwenseweg. Het bos is gelegen op de dekzandrug die zich bevindt tussen het stroomgebied van de Dommel en dat van de Aa.

Een prachtig gebied met meerdere vennen, daardoor is er ook altijd drinkwater aanwezig voor jouw dier.

Heb jij meerdere honden? Uiteraard mag je ze meenemen. Juist kan het gedrag versterkt worden als er meerdere honden aanwezig zijn.

Hier te koop: Een stille fluistering; mijn eerste gedichtenbundel; als steun bij het verlies van een dierbare.

Davida remedies; hulp en kracht voor jouw eigen herstel.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt een e-mail met link om jouw aanmelding te bevestigen (kijk ook bij spam/ongewenste mail).

Ontvang een melding per e-mail als er een nieuwe blog is geplaatst

Schrijf je hier in