Voeding

Heel veel mensen beseffen niet hoe belangrijk voeding is.
Voeding is de basis van een goede gezondheid. Het lichaam haalt er de juiste bouwstoffen uit. In heel veel dierenvoeding zitten allerlei toevoegingen maar ook ingrediƫnten, die er niet in horen. Ze zijn zelfs belastend voor het lichaam!

Er wordt vaak gezegd, een hond kan je niet meer vergelijken met een wolf, dat is echter wel zo, de meeste honden hebben echt nog de dierlijke instincten van de wolf in zich. Alleen krijgt het dier niet echt meer de kans om op een natuurlijke wijze te leven, het is afhankelijk van waar het dier woont en hoe zijn leefomstandigheden zijn en hoe de eigenaar met het dier omgaat. Daar tussenin, probeert het dier nog zoveel mogelijk zichzelf te zijn, maar je begrijpt, dat is vaak erg lastig.

Er is veel voeding op de markt die vol zit met granen, dit zijn goedkope vulstoffen, waar een dier niets aan heeft. Het voer kan goedkoop geproduceerd worden (wat vaak niet eens in de uiteindelijke prijs terug te vinden is!) Daarbij zijn de granen ook nog eens belastend voor het lichaam, ze zorgen voor allerlei gezondheidsproblemen.

In het wild vult een dier zelf zijn behoeftes aan. Het zoekt bepaalde kruiden op of eet even wat minder of eet opeens heel erg veel gras. Het laat de maaginhoud van de prooi liggen of eet het juist wel op, heeft meer behoefte aan botjes of aarde, om tekorten aan mineralen aan te vullen.
Het dier voelt zelf aan wat het nodig heeft of juist (even) niet. Zo leven veel dieren in onze maatschappij ook nog steeds, ook al kan het niet, want ze zijn afhankelijk van ons. Als wij het niet inzien en bijvoorbeeld constant voeding geven waar niet alles in zit, of waar juist ingrediƫnten in zitten die het dier niet nodig heeft, dan komt er een disbalans. Het dier heeft niet de mogelijkheid om zich daar aan aan te passen en de disbalans wordt steeds erger. Het lichaam kan veel hebben, maar eens wordt de belasting teveel. Bij het ene dier wat eerder dan bij het andere dier.

Zelf verkoop ik al vele jaren de diepvriesvoeding van Bibi. En geef het ook aan mijn honden en katten. Bibi is de voorloper en bestaat al sinds 1973. Daarna zijn er nog vele andere merken op de markt gekomen. Daar heb ik er ook een aantal van verkocht, maar ik kwam elke keer weer terug bij Bibi.

Lees hier meer…