Gezondheid van het dier

De gezondheid van een dier bestaat uit meerdere factoren:

Gezonde voeding
Beweging
Stressvrij leven
De nodige aandacht en stimulans
Vrij van overbelasting van het lichaam, geest of ziel

Het dierenlichaam heeft in onze maatschappij veel te verduren. Een dier leeft dichter bij de grond en ademt daardoor meer uitlaatgassen in. Het heeft te maken met stress (net als wij) en leeft samen met ons in een steeds drukker wordende maatschappij. We leven dicht op elkaar en het dier “moet” zich aanpassen aan onze leefwijze (dus eigenlijk tegen zijn eigen natuurlijke staat in). Er wordt dan vaak gezegd, ja maar een hond kan je toch niet meer vergelijken met een wolf, nou dat is dus wel zo, de meeste honden hebben echt nog de dierlijke instincten van de wolf in zich. Alleen krijgt het dier niet echt meer de kans om op een natuurlijke wijze te leven, het is afhankelijk van waar het dier woont en hoe zijn leefomstandigheden zijn en hoe de eigenaar met het dier omgaat. Daar tussenin, probeert het dier nog zoveel mogelijk zichzelf te zijn, maar je begrijpt, dat is vaak erg lastig.

“Er zijn ook veel dieren die de emoties van hun baasje oppikken en die last ook nog met zich meedragen. We beseffen het vaak niet, maar dieren zijn niet zomaar dieren en zijn vaak zelfs met een reden in ons leven!”

In plaats van het dier als een product te zien, wordt het gelukkig steeds meer in zijn waarde gewaardeerd, ze zijn net als wij, van vlees en bloed en hebben een ziel, emoties en gevoelens. Uiteraard op een andere manier (ook al zijn er zeker overeenkomsten). Het enige voordeel dat honden (en ander dieren) hebben, is dat zij geen last van het hoofd (het denken) hebben. Zij leven instinctief, volgens de natuur!

Veel dieren beginnen al met een achterstand, er wordt teveel doorgefokt, daardoor zitten er al problemen in de genen die door worden gegeven op de generaties erna en blijven de zwakkeren ook leven (tenzij het dier echt al heel erg zwak is). Terwijl het in de natuur vanzelf geregeld wordt, de sterken overleven.

Wat voor start heeft het dier als het al zwak begint of niet helemaal in orde is en het krijgt dan nog eens een flinke dosis stress, nieuwe indrukken, vaak slechte voeding, veel te veel inentingen en het is afhankelijk van ons. Hoe kan het dan ooit goed functioneren. Dat is een hele moeilijke opgave en daarom kom ik ook steeds meer dieren tegen die functioneren vanuit een disbalans.

Als wij niet lekker in ons vel zitten, waardoor dan ook, functioneren wij ook niet optimaal, dit geldt voor het dier ook. Een lichaam dat overbelast wordt, kan niet in topvorm of topconditie zijn! Laat staan dat een dier dan van blijdschap staat te springen of heel erg gehoorzaam is. Het gedrag past zich aan, naar mate de toestand van het lichaam.

“Meestal wordt dit allemaal los van elkaar bekeken, maar niets staat los van elkaar. Alles is met elkaar verbonden. Aan het ene kan je zien dat er ergens anders iets aan de hand is en andersom.”

Dit is wat ik altijd probeer duidelijk te maken. Het lichaam staat niet los van het dier. Het functioneren bestaat uit het lichaam, de geest en de ziel. Wat van binnen niet in orde is, laat het lichaam en/of het gedrag zien. En zo ook andersom. Het gedrag kan ook een manier van communiceren zijn, om aan te geven dat er van binnen iets niet in orde is. Een aanpassing van gedrag, om te overleven of toch nog (een beetje) te kunnen functioneren.

Ik kan hier uren over door blijven praten, ik hoop dat je er nu een beetje een beeld bij hebt. Het gaat niet alleen om “een probleem (symptoom)”, maar het is verbonden met veel en veel meer. En daar werk ik mee, ik kijk naar het geheel.

Besef ook heel erg goed dat entingen ook een grote aanslag op het lichaam zijn. Een dier wat al niet in orde is, zwak of oud, kan beter niet geënt worden. Een enting is vaak langer dan drie jaar werkzaam in het lichaam, laat desnoods een titer bepaling doen als je zekerheid wilt hebben. Maar belast het lichaam niet teveel en zeker niet met al die entingen, waar ook nog eens kankerverwekkende hulpstoffen in zitten.

“Een lichaam dat goed in balans is en gezonde voeding binnenkrijgt, kan elke ziekte zelf beheersen. Af en toe de ondersteuning van de juiste producten en/of een Healing, kan het dier de hulp bieden die het anders zelf in de natuur zou zoeken. Elke disbalans kan hersteld worden met de juiste benadering en ondersteuning, op de natuurlijke manier.”

Ik kan jou op diverse manieren helpen bij de gezondheid van jouw dier:

Reading

Healing op afstand

Consult (gesprek) telefonisch of in de Praktijk. Jouw dier blijft ten alle tijden thuis, dieren help ik alleen op afstand, dit i.v.m. de hygiëne in mijn Praktijk. En dat het dier zich veel prettiger voelt in de eigen vertrouwde omgeving, waardoor de hulp die ik bied alleen maar efficiënter werkt. Contact maken met jouw dier doe ik via een foto (ik werk met energie).

Liefs Diana